Frankfurti virsli főzése

frankfurti virsli főzése

A frankfurti virslit nem csak frankfurti leves készítéséhez lehet használni, hanem önmagában is finom, főzve vagy akár sütve. Ha gyors reggelire vagy vacsorára vágysz, egy pár virsli mindig jól jön, és természetesen a szilveszteri party is elképzelhetetlen főtt virsli nélkül. Hogyan kell a virslit megfőzni, mire kell figyelni a virsli főzése során, hogy jó legyen a végeredmény, ne repedjen szét.

Frankfurti virsli főzése

Tudom, hogy mindenki virsli főzésről beszél, de az igazság az, hogy a virslit nem kell főzni. A frankfurti virslit füsttel tartósítják, és csak melegíteni kell.

  1. Melegíts egy lábosban vizet. Attól függően válaszd meg a lábos méretét, hogy egyszerre mennyi virslit szeretnél megfőzni. A lényeg, hogy a víz bőven lepje el a virsliket.
  2. Ha felforrt a víz, zárd el alatta a gázt, várj egy kicsit, hogy a víz már ne lobogjon, és helyezd el a virsliket a lábosban.
  3. A frankfurti virsli bőre ehető, így nem kell a bőrét főzés előtt eltávolítani.

Meddig kell főzni a frankfurti virslit?

A virsliket kb. 5-8 percig kell a meleg vízben tartani, hogy jól átmelegedjenek, és már fogyaszthatod is!

TIPP

A virslibe ne szúrj villát, mert akkor könnyebben szétrepedhet, csipesszel, vagy merőkanállal szedd ki a vízből.

Frankfurti virsli mikróban

Mikróban is készíthetsz frankfurti virslit, ehhez tegyél egy kis vizet egy mikrózható tálba és abba tedd a virsliket. Erre azért van szükség, mert ha víz nélkül teszed a virslit a mikróba, akkor a bőre megráncosodik. Tedd a mikróba a tálat kb. 0,5-1 percre, majd nézd meg, hogy átmelegedtek-e rendesen. Ha nem, akkor tedd vissza még egy kis időre, de forgasd meg előtte a virsliket.

Recept összegzés
recipe image
Recept neve
Frankfurti virsli főzése
Közzétéve
Előkészítési idő
Értékelés
3.51star1star1star1stargray Based on 3 Review(s)